Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 29
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 692
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 74
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 29
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 692
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 74
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach.Dodajemy sól,roztopione masło,mąke i sode.Dokladnie mieszamy aż powstanie jednolite ciasto.Ciasto wałkujemy na gr ok 1 cm i kroimy w paski ok 5-6 cm .Smarujemy białkiem i pieczemy na blaszce wysmarowanej masłem w tem ok 180 st C na złoto
Paluszki możemy robic różnej długości i o różnych kształtach.WYSTARCZY SZCZYPTA WYOBRAŻNI