Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie przekonuje nawet najbardziej zagorzałych przeciwników szpinaku...
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 88
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 233
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5394
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 88
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 233
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5394
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Masło rozpuszczamy w dużym rondlu, wrzucamy umyte, obrane z ogonków i osuszone liście szpinaku. Wyciskamy przez praskę 2 ząbki czosnku. Dusimy 2-3 min. Dodajemy pokruszony biały ser i pokruszoną fetę, mieszamy. Doprawiamy gałką muszkatołową. Wlewamy śmietanę i dusimy ok 3-4 min. Doprawiamy dużą ilością świeżo mielonego pieprzu i solą do smaku. Do powstałego sosu wrzucamy wcześniej ugotowany makaron. Podajemy z parmezanem.