Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełnoziarniste pappardelle własnej roboty, z kawałkami łososia, pomidorkami koktajlowymi i rukolą - na oliwie
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3342
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 148
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 677
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 84
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3342
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 148
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 677
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 84
Składniki
Makaron: mąkę przesiewamy, dodajemy skrobię, żółtka i odrobinę soli - zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wałkujemy na bardzo cienkie, i kroimy paski (takie szerokie na 1cm) i długie. Makaron wrzucamy na osoloną wrzącą wodę, i gotujemy kilka minut, aż makaron będzie al dente. Odcedzamy.
Cebulę i czosnek drobno siekamy, łososia kroimy w średniej wielkości kostkę i wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy. Podsmażamy. Gdy łosoś jest już miękki, dodajemy pomidorki przekrojone na pół i rukolę, oraz przyprawiamy pieprzem i wegetą - chwilę "smażymy". Następnie dodajemy makaron, delikatnie mieszamy i nakładamy na talerz,