Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warzywny mix z przewagą papryki i to tej słodkiej,spiczastej,ramirowej ;-) nie byłabym sobą gdybym nie dodała mojej ulubionej peperoni i suszonej piri-piri...;-) chociaż odrobinę...;-) pasta tamaryndowa bosko podkręca smak-papryki ją uwielbiają
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 257
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 75
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 141
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 66
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 132
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 257
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 75
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 141
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 66
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 132
Składniki
bób rozmrażamy,wszystkie papryki świeże i pak choia kroimy na cząstki,paski,ćwiartki- jak lubimy czosnek-spokojnie pół główki obieramy,miażdżymy i kroimy pomidorki na pół ale można też wrzucić całe
na patelni rozgrzewamy masło z olejem ryżowym,wrzucamy czosnek i papryki,chwilę podsmażamy na dość mocnym ogniu zmniejszamy moc i dodajemy kapustkę,podlewamy sosem sojowym i ostrygowym po 1 łyżce,dodajemy też łyżkę pasty z tamaryndowca,sól i pieprz,smażymy do delikatnej konsystencji i lekkiego odparowania na koniec wrzucamy bób i pomidory- mogą być półchrupkie i rozkruszamy piri-piri wszystko jeszcze dusimy przez chwilę,dodajemy też odrobinę cukru dla przełamania smaku delikatnie
warzywka a zwłaszcza papryki super się komponują z tamaryndowcem danie nabiera delikatnie kwaskowego posmaku całość posypujemy koperkiem i podajemy najlepiej z patelni ;-) Smaczności :-)