Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis sycylijski na papryke ,ktora mozemy podac jako dodatek do obiadu lub przystawke podawana z tostowanymi kromkami chleba
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 51
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 730
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 112
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 199
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 51
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 730
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 112
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 199
Składniki
Oczyścić papryki z nasion i białych błon i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzac oliwę ,zarumienic czosnek i nastepnie wrzucic wcześniej przygotowana papryke. Podsmażyć ją chwile na dużym ogniu-następnie zmniejszyć ogień ,przykryć patelnie i dusić papryke przez pare minut.
Na drugą suchą patelnie wrzucamy i tostujemy migdały .
Do podduszonej papryki dodajemy ztostowane migdały,liście mięty i bazylii. Wymieszać a następnie podlac 2 łyżkami octu i odparowac ocet. Dodać bułkę tartą, posolić do smaku.