Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1892
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 189
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1892
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 189
Składniki
Boczek (podgardle) i wątróbki ugotować. Ostudzić. Mięso, warzywa i surową cebulę zmielić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i majerankiem.Wymieszać. Dodać surowe jajka i wodę gazowaną i ponownie wymieszać.
Foremki wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć pasztet. Piekę w keksówkach. Do dużej blachy wlać wodę a następnie wstawić keksówki. Piec w temp. 200C przez około 1,5 godz. Czy pasztet jest już gotowy sprawdzamy patyczkiem.
Z podanej ilości wychodzą 3 keksówki pasztetu.