Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny w smaku pasztet drobiowy. Warzywa i owoce goji sprawiają że ma niecodzienny smak. Gorąco polecam.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 135
Składniki
Około 20 minut gotujemy mięso z zielem angielskim i liściem laurowym, potem dodajemy warzywa całość solimy i dalej gotujemy do miękkości mięsa. Opłukaną i osuszoną wątróbkę chwilę obsmażamy na suchej patelni. Zdejmujemy. Połowę suchej bułki kroimy w cząstki, dodajemy do wątróbki , polewamy 3-4 łyżkami mleka, przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso oddzielone od kości mielimy z wątróbką, cebulą moczoną w gorącej wodzie, marchewką i pietruszką. Na koniec dodajemy pozostałą czerstwą bułkę, dla przeczyszczenia maszynki. Jagody goji zalewamy gorącą wodą a gdy napęcznieją odlewamy wodę. Zmielone mięso przyprawiamy dodajemy jajko i kilka łyżek rosołu ( ok.30 ml), mieszamy na koniec dodajemy jagody i posiekaną natkę pietruszki. Mięso przekładamy do foremki 16 X 12 cm wysmarowanej smalcem, posypanej kaszą manną i sezamem, pieczemy około 40 minut. W trakcie pieczenia pasztet możemy podlewać rosołem.