Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, soczysty pasztet, polecam :)
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2316
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 730
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4137
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 456
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2316
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 730
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4137
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 456
Składniki
Mięsa i skórki gotujemy do miękkości, wątrobę parzymy 15 - 20 minut w gorącym wywarze, studzimy.
Mielimy dwa lub trzy razy przez sitko 2,5 mm.
Dodajemy : 2 jajka (białka ubić i dodać podczas końcowego mieszania), 4 łyżki tartej bułki, 2 łyżki duże suszonego warzywka, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka suszu bazylii, 1 łyżeczka curry, 3/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej, 1 łyżeczka tymianku, dobra garść majeranku przetartego. drobno pokrojoną natkę pietruszki, Zmielone mięso ze wszystkimi dodatkami i przyprawami dobrze wymieszać.
Do wyłożonej papierem do pieczenia formy układamy równomiernie dobrze wymieszane mięso, szczelnie i równo.
Bierzemy napełnioną formę i z 3-4 razy dobrze stuknąć na czymś twardym, po to żeby mięso ubiło się jeszcze. Na wierzch pasztetu układamy cienkie paski słoniny i pieczemy 60 minut przy 180 st.C
Upieczony pasztet.
Pasztet wyjęty z formy, przekrojony. Bardzo smaczny, polecam :)