Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyk, ale warto do niego wracać, może jeszcze zdążycie zrobić na sylwestrową prywatkę
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 36
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 18
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 40
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 84
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 70
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 36
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 18
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 40
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 84
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 70
Składniki
1. mięso wraz z warzywami i przyprawami ugotować do miękkości, wystudzić, zemleć razem z warzywami, wywar wykorzystać do zrobienia barszczyku, 2. na stolnicę wysypać mąkę, dodać margarynę, posiekać, dodać proszek do pieczenie, 1/2 łyżeczki soli, jajka, śmietanę, szybko zagnieść, odstawić do lodówki, 3. do zmielonego mięsa dodać jajka, bułkę, majeranek, sos sojowy, doprawić solą i pieprzem, wyrobić, 4. ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować na grubość 1/2 cm, formując prostokąt, na jeden brzeg ułożyć wałek nadzienia, zawinąć ciasto, odkroić, tępym kantem noża zrobić kratkę, podzielić na paszteciki, z pozostałym ciastem postąpić tak samo, 5. paszteciki ułożyć na blasze, posmarować jajkiem, piec w nagrzanym piekarniku, w 180 st ok 25 min. z podanych składników wychodzi ok 50 szt smacznego