Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie barszczu, kremu brokułowego, czy nawet zwykłego bulionu bez tego dodatku!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 72
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 50
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Ciasto z musem rabarbarowym. Ma niepowtarzalny smak. Polecam!
Odsłon: 457
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 72
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 50
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Ciasto z musem rabarbarowym. Ma niepowtarzalny smak. Polecam!
Odsłon: 457
Składniki
Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić na kwadraty o boku 10x10 cm. Bryndzę, serek fromage i parmezan wyrobić na gładką masę, dodać zioła, ew. doprawić do smaku (ostrożnie, bo bryndza jest słona). Białko rozmieszać z łyżką wody, smarować dwa sąsiedni brzegi kwadratów z ciasta, na środek nakładać kleks masy serowej, składać po przekątnej na trójkąty, mocno docisnąć brzeg np. widelcem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarować trójkąty białkiem, można oprószyć mieszanką ziół użytej do masy serowej. Nagrzać piekarnik do ok. 210 st. wstawić blachę, piec ok. 13 -15 min. na złoty kolor. Lekko ostudzić na kratce (nie mogą być sparowane - wtedy są niesmaczne!), podawać do zup lub jako samodzielną przekąskę. Zawsze pycha!