Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pieczone mięsko. Wykonanie - Babcia i Spółka. :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10530
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4910
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10530
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4910
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Składniki
Biodrówkę pokroić na średniej wielkości plastry.
Z oliwy, czosnku zgniecionego w prasce, kostek smaku, majeranku, wody, peiprzu i soli (do smaku) przygotować zaprawę. Wymieszać ją z pokrojonym mięsem. Można zostawić na noc.
Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec ok. 2 godzin w temp. 180 stopni (termoobieg) - 1/2 godziny, później w temp. 160 stopni. Ja dodatkowo wkładam do naczynia żaroodpornego, do którego wlewam wodę (ok. szklanki) - nic się nie przypali.
Podawać z ziemnkami i surówkami. Smacznego. :)