Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczone papryki u nas sa swietnym dodatkiem do obiadu- oboje uwielbiamy je z mezem. przepis jest prosty, a danie pyszne i aromatyczne :) zawsze to jakas odmiana od tradycyjnej surowki obiadowej :)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 121
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 144
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 856
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 94
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 121
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 144
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 856
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 94
Składniki
u nas papryke pieczemy latem (w ilosciach hurtowych ;) potem mrozimy i zima nalezy je tylko odmrozic i przyrzadzic zalewe :)
nigdy nie opalam papryki nad palnikiem, tylko oczyszczona z gniazd nasiennych ukladam na natluszczonej blasze i pieke, az skorka zacznie pekac i bedzie spieczona. potem trzeba tylko papryke wystudzic, obrac ze skorki i zanurzac w zalewie :)
zalewa: wymieszac olej z octem, jesli ktos chce mozna dodac sol i pieprz (ja nie dodaje). papryki dobrze natrzec zalewa, na to pokroic drobno zabek czosnku, tak by bylo rownomiernie. przelozyc warzywa na polmisek, zalac reszta zalewy, i niech stoi ok 1 h zeby smaki sie wymieszaly :)
przepis jest banalny, ale nie widzialam go na smakerze, dlatego zamieszczam :)