Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie małe ziemniaczki bio sprawdzają się jako samodzielne danie, ale są idealnym dodatkiem do mięsa np. gęsiny
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1701
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 80
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1701
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 80
Składniki
Ziemniaki umyłem dokładnie. Nie obrałem ich, chciałem, aby skórka się przypiekła. Marynata : wymieszałem oliwę z ziołami, solą, pieprzem, papryką. Połączyłem marynatę z ziemniaczkami. Odstawiłem na pół godziny. W międzyczasie rozgrzałem piekarnik do 200 stopni. Ziemniaczki rozłożyłem na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekałem ok. 45 minut. Po pół godzinie sprawdziłem ich miękkość. Dodałem pokrojone na połówki pomidorki. Ponownie wstawiłem do piekarnika. Gdy ziemniaki były miękkie dodałem pokrojony w kostkę ser mozzarella i kilka gałązek tymianku. Zapiekałem bez przykrycia, do rozpuszczenia sera.