Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste w przygotowaniu i bardzo pyszne...!
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 28
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 58
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 57
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 28
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 58
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 57
Składniki
Blachę z piekarnika posmarować olejem. Ziemniaki umyć i pokroić w plastry następnie położyć na wysmarowaną blachę. Ziemniaki posmarować odrobiną oleju z wierzchu i posypać szczyptą soli, pieprzu i przyprawą do ziemniaków. Wstawić do piekarnika na 30 minut (pierwsze 15 min. piec w 200°C następnie tem. piekarnika obniżyć do 150°C i piec kolejne 15 min.)
Dużą łyżkę czubatą serka homogenizowanego naturalnego wymieszać z 2 ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę. Dodać trochę ketchupu odrobinę soli i pieprzu i wszystko wymieszać.
JAJKO W KOSZULCE - w garnku ugotować wodę z łyżką soli. Jajko wbić do miseczki. Gdy woda się będzie już gotować to łyżką zamieszać wodę tak aby powstał wir i wlać szybko jajko z miseczki. Gotować 4-5 minut.