Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 684
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 684
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Ziemniaki wyszorowac,przekroic wzdłuż na połowy,następnie wydrążyc łyżzeczką pozostawiając brzeg grubosci 1cm.Wydrążony miąż posiekac.Szynkę i ser pokroic drobno w kostke.Dymkę obrac.Cebulki posiekac,a szczypiorek pokroic.Pomidora sparzyc i obrac ze skórki.Gniazda wycisnąc i pokroic w kostkę.PIekarnik rozgrzac do 180st.POsiekane ziemniaki i cebulkę podsmażyc na patelni.Wymieszac z innymi składnikami farszu i przyprawic do smaku.Ziemniaki ułożyc na natłuszczoną blachę i wypełnic farszem.PIec 50 min az beda miekkie.Jogurt wymieszac z wycisnietym sokiem i pokrojonym szczypiorkiem,przyprawic .Gotowe ziemniaki polac sosem