Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone w piekarniku buraczki mają zdecydowanie lepszy smak od gotowanych. Pyszny dodatek do dania głównego.
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 116
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 318
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 116
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 318
Składniki
Buraki (najlepiej wybrać mniejsze sztuki, szybciej się pieką), wyszorować szczoteczką. Każdego osobno owinąć folią aluminiową i piec do miękkości, ok. 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni.
Przestygnięte buraczki obrać ze skóry, pokroić na mniejsze cząstki. Blenderem zmiksować na gładką masę razem z masłem, solą, pieprzem i czosnkiem. Gotowe buraczki posypać posiekanymi orzechami.