Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, intensywne w smaku buraczki, które doskonale sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska :)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1022
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1022
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Buraki myjemy, odcinamy końce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 1 godzinę i 15 minut. Ostudzone buraczki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy do utworzenia delikatnej zasmażki. Do zasmażki dodajemy starte buraczki, maślankę, cukier brzozowy, doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i zakwaszamy sokiem z cytryny lub octem jabłkowym. Wszystko zagotowujemy, często mieszając. Życzę smacznego! :)