Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne szparagi pieczone z sokiem limonkowym i przyprawami
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 543
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1439
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2246
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 543
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1439
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2246
Składniki
Szparagi obieram, usuwając zdrewniałe części. Myję je delikatnie i osuszam. Piekarnik rozgrzewam do 190-200 stopni Celsjusza. Blachę wykładam woskowanym papierem do pieczenia. Układam szparagi. Limony kroję na plastry i rozkładam na szparagach. Skrapiam sokiem limonowym. W moździerzu ucieram pieprz kolorowy i łączę z solą, tymiankiem i rozmarynem. Posypuję szparagi przyprawami. Na koniec polewam olejem rzepakowym. Blachę wkładam do rozgrzanego piekarnika i piekę około 17-18 minut.