Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do drugiego dania.
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 24
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 14
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 421
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 24
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 14
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 421
Składniki
Wykonanie: Mięso wymieszać z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawami do smaku. Połowę mięsa wyłożyć do foremek. Jabłko obrać, cienko pokroić, wymieszać ze śliwkami, cynamonem i wyłożyć do foremek.
Po czym przykryć resztą mięsa.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około godziny. Po ostudzeniu kroić ukośnie i podawać z pikantną surówką.