Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatycznego i delikatnego, czosnkowo - maślanego łososia pieczonego na polskich warzywach z kminkiem i lubczykiem.
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4785
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 120
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4785
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 120
Składniki
Paprykę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Tak pokrojone warzywa skrapiamy olejem rzepakowym, oprószamy solą do smaku oraz dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, mielony kminek i lubczyk. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z łososia odcinamy skórę i dzielimy go na filety, które oprószamy solą i przyprawą - czosnek staropolski.
Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie masłem, wykładamy na dno wcześniej przygotowane warzywa, na których układamy filety z łososia. Na każdym kawałki ryby układamy plaster masła. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i zapiekamy około 25 minut.
Życzę smacznego! :)