Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały ci niewielkie kawałki wędlin na które już nie masz ochoty wykorzystaj je do przygotowania pieczarek faszerowanych .
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 162
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5126
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 265
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 289
Polecam.
Odsłon: 788
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 162
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5126
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 265
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 289
Polecam.
Odsłon: 788
Składniki
Pieczarki umyć i pozbawić trzonków w całości.
Cebulę ,paprykę ,wędlinę oraz ser pokroić w kostkę.
Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę ,paprykę i wędlinę.Doprawić tymiankiem (ok 1/4 łyżeczki) ,chili i vegetą do smaku.Gdy lekko przestygnie dodać ser i wymieszać.
W miseczce wymieszać 3 łyżki oleju z 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki tymianku i chili . Pieczarki (dokładnie wierzch kapelusza ) posmarować przygotowaną mieszanką a do środka nałożyć farsz .
Pieczarki ułożyć na blasze do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stop.i piec 30 min.Po 20 min pieczarki posypać startym serem lub położyć po kawałku plasterka.Dopiekać 10 min.