Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam odwieczny problem z podawaniem dokładnych proporcji,ponieważ wiele rzeczy robię po prostu na oko.Ale spróbuję.Ciasto do tych pierogów robię nieco inaczej niż do pozostałych.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 718
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 925
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 150
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 718
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 925
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 150
Składniki
Ugotować ziemniaki utłuc wystudzić.Na smalcu usmażyć cebulę pokrojoną oraz boczek pokrojone w kostkę.Przez praskę przecisnąć ziemniaki i twaróg,dodać cebulkę z boczkiem przyprawy,wymieszać.
Zagnieść dość luźne ciasto,ale niezbyt a jeśli jest za ścisłe dodać oleju.Wykrawać krążki szklanką i napełniać farszem zlepić i tak do wyczerpania składników.W garnku zagotować wodę,posolić i gotować partiami od czasu do czasu mieszając aby nie przywarły do dna.Wykładać na durszlak zahartować polać olejem lub smalcem ze skwarkami. Można je podawać z sosami grzybowym lub mięsnym.