Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 116
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14528
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 66
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 151
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 222
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 116
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14528
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 66
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 151
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 222
Składniki
Ziemniaki ugotowałem w osolonym wrzątku (najlepiej zrobić to dzień wcześniej). Ziemniaki razem z serem zmieliłem. Cebulę posiekałem i zeszkliłem na oleju. Dodałem do farszu. Masę dokładnie wyrobiłem, doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Do mąki wlałem wodę z masłem i wyrobiłem na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowałem i wykroiłem, przy pomocy szklanki koła. Na środek każdego ułożyłem farsz i zlepiłem pierogi. Ugotowałem w osolonym wrzątku przez 2-3 min od wypłynięcia na powierzchnię wody. Podałem z omastą.