Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, doskonałe jako dekoracja świątecznego stołu lub choinki chyba, że wcześniej zjedzą je dzieci
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Miód, cukier i margarynę rozpuścić na patelni z łyżką wody, dodać przyprawę do pierników - zagotować a następnie wystudzić.
Mąkę wymieszać z proszkiem, kakao, dodać jajko oraz wystudzoną masę z patelni.Zagnieść ciasto, posypać mąką i zawinąć w folię aluminiową - odłożyć do lodówki na kilka dni.
Po tym czasie ciasto wałkujemy na grubość ok. 0,5 cm i foremkami wykrawamy pierniczki. dekorujemy lukrem wg uznania.