Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki, które nie wymagają leżakowania, gotowe do jedzenia zaraz po upieczeniu, lekko kruche delikatnie pachnące przyprawami korzennymi. Ja pominęłam kakao przez co moje pierniczki są nieco jaśniejsze od tych, które proponuje siostra Aniela.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10577
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 243
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 65
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 198
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10577
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 243
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 65
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 198
Składniki
Do mąki dodać wszystkie produkty sypkie, jajko, miód. Masło roztopić dodać mleko i dokładnie wymieszać, przestudzone masło z mlekiem dodać do pozostałych składników i ciasto dokładnie zarobić. Gotowe ciasto rozwałkować na taką grubości jaka nam najbardziej odpowiada i wycinać pierniczki, gotowe układać na przygotowanej blaszce do pieczenia. Piec 15-20 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C. pierniczki wyjmujemy gdy są jeszcze miękkie potem letko stwardnieją Gotowe pierniczki dowolnie udekorować.