Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańsko, bezcukrowo, bezglutenowo! Wegański odpowiednich tradycyjnego śledzika w oleju, przyprawiony niekonwencjonalnie bo przyprawami korzennymi i piernikowymi.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 161
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 161
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Boczniaki obsmażyć na oleju z obydwu stron na złoto. Po zdjęciu z patelni, kłaść na ręcznik papierowy, aby odciekły z tłuszczu. Pozostawić do przestudzenia, a następnie pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka.
Przygotować zalewę olejową. Do wysokiego naczynia wlać olej i dołożyć resztę płynnych składników. Na końcu dorzucić przyprawy. Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem przez kilka minut, do dokładnego połączenia składników oraz napowietrzenia zalewy.
W naczyniu, w którym będziemy serwować potrawę, ułożyć boczniaki, na to cebulę i całość zalać zalewą. Odstawić na co najmniej godzinę pod przykryciem do lodówki, aby składniki mogły "się przegryźć".