Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe, kolorowe, pyszne :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 683
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 683
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Następnie przeciąć na pół. Później nożem ostrożnie zrobić kieszonki na szpinak.
Z oliwy, pieprzu, soli, papryki słodkiej (kilka łyżeczek), pieprzu cayenne przygotować marynatę. Kawałki kurczaka dokładnie natrzeć marynatą, odstawić do lodówki na kilka godzin - jeżeli ktoś ma czas :)
Na patelnie wrzucamy kawałeczek masła, szpinak, rozgnieciony czosnek, jajko. Dusimy, doprawiamy solą pieprzem, dodajemy śmietanę, jogurt jak kto woli.Jako farsz wolę zdecydowanie taka wersję.
Wcześniej przygotowanym farszem nadziewamy kawałki kurczaka i wykałaczkami zamykamy otwory.
na patelni grillowej rozgrzewamy niewielką ilość oliwy, kładziemy kawałki mięsa i grillujemy na małym ogniu. Zdejmujemy z patelni i ....... smacznego :P