Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piersi w cieście francuskim są soczyste, kruche, można je podać na obiad i na kolację..........SMACZNEGO!!!
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1470
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18087
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 46
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1071
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1470
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18087
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 46
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1071
Składniki
piersi przeciąć wdzłuż na cztery porcje, posmarowac olejem rzepakowym i natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje, dać na blachę z papierem do pieczenia i na każdej porcji ciasta położyć pierś
brzegi ciasta nałożyć na piersi, posmarować pędzelkiem maczanym w roztrzepanym jajku, posypać ciasto i piersi czarnuszką
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wyjąć z piekarnika i wystudzić