Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie o delikatnej smaku i konsystencji z wyjątkowym smakiem borowików
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 185
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 185
Składniki
Borowiki pokroić w plasterki.
Pierś przekroić na pół, formując cztery kotlety.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na łyżce masła.
Dodać pokrojone grzyby.
Całość przyprawić solą i pieprzem.
Dusić około 10 minut.
Następnie wlać wino i ponownie dusić – do momentu aż cały płyn odparuje
Gdy kotlety będą już rumiane wyjąć na talerz i obłożyć grzybowym farszem oraz posypać startym serem.