Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy obiad
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 150
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 25572
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 782
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 648
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 150
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 25572
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 782
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 648
Składniki
Kurczaka pokroić w dużą kostkę. Polać oliwą, osolić , popieprzyć, wymieszać. Odstawić na pół godziny do lodówki, następnie usmażyć i odłożyć na bok.
Cebulę, posiekać, wrzucić na rozgrzaną oliwę, zeszklić, dodać pokrojoną w paski paprykę. Dolać odrobinę wody i podusić chwilę. Dodać pokrojoną w kostkę dynię, podlać wodą i pod przykryciem gotować na małym ogniu.
Gdy dynia będzie już miękka, dodać śmietanę - wymieszać, dodać wcześniej usmażonego kurczaka oraz oliwki. Całość wymieszać i doprawić do smaku.