Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie, ale bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 161
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 184
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 161
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 184
Składniki
Marynata: miód, wino czerwone, sok z pomarańczy, sól, pieprz, majeranek i tymianek. Skórę na piersi nacinamy w szachownicę dość głęboko, chodzi o to żeby jak najwięcej tłuszczu się wytopiło. Pierś wkładamy do marynaty i zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na noc.
Rozgrzewamy piekarnik to 180 stopni, nagrzewamy również patelnię i najpierw pieczemy pierś skórą do dołu przez 4 minuty, potem obracamy i pieczemy przez 3 minuty, następnie pieczemy pierś przez 7 minut w rozgrzanym piekarniku z opcją grilla, skórą do góry. Tak pieczona pierś będzie idealnie upieczona, im dłużej będziemy ją piec tym będzie twardsza.
Podajemy z ziemniaczkami i modrą kapustą :)