Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia chińska znana jest z niskokalorycznych potraw, także i to danie nie jest wyjątkiem.
Polecam.
Odsłon: 1188
Polecam.
Odsłon: 258
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 49
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 310
Polecam.
Odsłon: 1188
Polecam.
Odsłon: 258
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 49
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 310
Składniki
Mięso opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić w wąskie pasma i włożyć do miski. Cebulę i imbir obrać i drobno posiekać.
Cebulę i imbir wymieszać z sosem sojowym i sherry. Marynatą polać mięso, wymieszać i odstawić na 15 minut.
W tym czasie por oczyścić, opłukać i pokroić ukośnie na plasterki o grubości 0,5 cm. Seler liściowy opłukać i pokroić w talarki. Kiełki sojowe opłukać i osączyć.
Olej rozgrzać na patelni lub na woku. Dodać mięso wraz wraz z marynatą i mieszając, smażyć 3 min na dużym ogniu. Dodać por i seler i ciągle mieszając, smażyć jeszcze 2-3 minuty. Dodać kiełki sojowe i mieszając smażyć około 1 min. Przyprawić do smaku przyprawą chińską i odrobiną sosu sojowego.
Zamiast selera liściowego można wziąć boczniaki lub paprykę. Podawać z ryżem.