Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na imprezę do piwa.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 259
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 288
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 532
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 259
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 288
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 532
Składniki
Wykonanie panierki: Z mąki, jajka, piwa przygotować ciasto jak na naleśniki. Wykonanie placka: Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i ugotować w osolonej wodzie. Wędlinę pokroić dowolnie, a jajka ubić z mąką, piwem i przyprawami. Ciasto, ziemniaki, wędlinę wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie zapiec w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni przez 25 minut.
Placek ostudzić, pokroić na kromki, maczać w przygotowanej wcześniej panierce z ciasta i smażyć na złoty kolor na gorącym oleju.