Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami nie trzeba wiele wysiłku, aby zjeść coś smacznego. Pomidorowa przekąska jest właśnie z gatunku tych prostych, szybkich a jednocześnie smacznych potraw.
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 239
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 209
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 252
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 239
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 209
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 252
Składniki
Pomidory umyć, pokroić w grubsze plasterki. Czosnek pokroić w drobną kosteczkę, ser żółty w plasterki. Z chleba tostowego wyciąć foremką (taka do kruchych ciastek) dowolny kształt, np. serduszka. Grzanki posmarować delikatnie masłem, ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową, zapiekać kilka minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni. Na grzankach układać plasterek sera żółtego, następnie plaster pomidora posypanego solą, pieprzem i czosnkiem. Pomidora przykryć kolejną grzanką, ponownie dać plasterek sera żółtego, plasterek szynki, całość zakończyć plastrem pomidora (doprawionego przyprawami i posypanego czosnkiem).
Przekąski zapiekać w piekarniku, w temperaturze 180 stopni, do momentu gdy zauważymy, że ser zaczyna nam się lekko rozpuszczać. Podajemy na ciepło. Smacznego.