Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników pora i aromatycznych potraw
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 623
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 615
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 89
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 623
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 615
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 89
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.Następnie dusimy z mlekiem(ilość wg uznania) i dodajemy mielony kminek.Mieszamy i wykładamy na żaroodporne naczynie.
Pory obgotowujemy w osolonej wodzie ok 10-15 min.odsączamy z nadmiaru wody i przestudzamy.
Każdego pora owijamy w plaster szynki,potem w plaster sera i znów w plaster szynki.
Tak owinięte pory układamy na ziemniakach jeden przy drugim i posypujemy suszonym tymiankiem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok 180-200 st na ok 15-20 min Smacznego.