Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba jedna z najpopularniejszych polskich zup - ogórkowa z ryżem. Smaczna i sycąca. Ugotowana na mięsnym wywarze jest jednak trochę kaloryczna. Ale od czasu do czasu...
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5218
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4990
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 53
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 225
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5218
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4990
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 53
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 225
Składniki
Ugotuj rosół - umyj dokładnie mięso, zalej zimną wodą i zagotuj. Kiedy wytworzy się piana - możesz ją zdjąć, jeżeli zależy ci na tym, aby rosół był klarowny - wrzuć obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa. Gotuj na małym ogniu ok. 45 - 60 minut. Dodaj przyprawy i gotuj jeszcze minimum pół godziny.
Przecedź rosół, mięso odłóż (np. do gołąbków), warzywa wyrzuć. P.S. Psu bardzo smakowała kostka wołowa :-)
Zetrzyj na tarce o dużych oczkach ogórki i wrzuć do gorącego wywaru. Ja dodaję razem z wodą - do smaku. Pogotuj chwilę i wrzuć ryż. Gotuj, aż będzie "al dente". Jeżeli lubisz - dopraw śmietaną.