Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwiebelkuchen , to przepis na typowe danie z kuchni Alzacji.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 181
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 211
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 302
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 181
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 211
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 302
Składniki
Ugotowałem ziemniaki w mundurkach. Obrałem cebule, pokroiłem w plasterki. Pory także pokroiłem w plasterki. Ziemniaki odcedziłem, następnie obrałem. Drożdże rozpuściłem w ciepłym mleku. Mąkę przesiałem do miski, zrobiłem w środku dołek, wlałem drożdże. Przykryłem i odstawiłem, aż drożdże zaczęły pracować. Do mąki z rozczynem dodałem ugniecione ziemniaki, wyrobiłem na gładkie ciasto. Odstawiłem jeszcze na 20 minut, do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzałem olej, zeszkliłem cebulę i pory. Przyprawiłem kminkiem, pieprzem i solą. Śmietanę wymieszałem z jajkami, doprawiłem solą, pieprzem i gałką. Zagniotłem ponownie ciasto, rozwałkowałem na natłuszczonej blasze. Uformowałem wyższy brzeg. Na cieście rozłożyłem cebulę i pory, polałem masą śmietanowo-jajeczną. Piekłem w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez 40 minut.