Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy i bardzo efektowny placek,polecam
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6499
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1129
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6499
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1129
Składniki
Galaretki szafirowe rozpuścić w 3 szkl wody dodać 2 łyżki cukru, odstawić do stężenia Jabłka pokroić włożyć do garnka dodać 0,5 szkl wody chwilę pogotować aby zmiękły ,zdjąć z ognia wsypać galaretki /2 cytrynowe/ dokładnie wymieszać/jeżeli jabłka kwaśne dodać do smaku cukier/ W 3 łyżeczkach wody rozpuścić żelatynę Śmietanę ubić dodać rozpuszczoną żelatynę i 1/3 szafirowej /gęstniejącej/ galaretki
Biszkopty /biały i ciemny/ przekroić na dwie części 1-kakaowy posmarować dżemem położyć jasny biszkopt 2-wylać jabłka z tężejącą galaretką położyć biszkopt kakaowy 3-śmietana z galaretką na to jasny biszkopt 4-posmarowac wierzch biszkopta pozostałą śmietaną ułożyć brzoskwinie pokrojone na kawałki zalać pozostałą galaretką włożyć na 2 godz. do lodówki SMACZNEGO