Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest w zupełności wegańskie, zdrowe i sycące ;)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 247
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 83
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 281
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 507
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 247
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 83
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 281
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 507
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez co najmniej 4 godziny i ugotować.
Len mielony zaparzyć we wrzątku.
Następnie zblendować ciecierzycę z lnem, natką pietruszki i curry.
Do masy dodać 3 łyżki sezamu i wymieszać.
Całość przełożyć do sylikonowej formy i posypać pozostałą łyżką sezamu.
Całość piec 20 minut w temperaturze 180 stopni (czas zależy od tego, jaki stopień wypieczenia chcemy uzyskać).*
Bób ugotować do miękkości.
Ugotowany bób rozgnieść z oliwą i przyprawami.