Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 257
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 150
Smaczne i treściwe danie kuchni staropolskiej. Łatwo się je przygotowuje z ki...
Odsłon: 1146
Szybka i smaczna
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 257
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 150
Smaczne i treściwe danie kuchni staropolskiej. Łatwo się je przygotowuje z ki...
Odsłon: 1146
Szybka i smaczna
Odsłon: 106
Składniki
mleko mieszamy z drożdżami i czekamy aż wyrośnie. jaja z cukrem ubijamy na puszystą masę , dodajemy, olejki, masło, drożdże, mąkę i wszystko mieszamy, ciasto wlewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i czekamy aż trochę wyrośnie. mak mieszamy z orzechami i rodzynkami i nakładamy łyżeczką na ciasto. pieczemy godzinę w temp. 150 stopni. 20 minut przygotowanie ciasta plus czas pieczenia.