Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z owocami sezonowymi. :)
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 183
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 493
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 313
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4406
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 183
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 493
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 313
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4406
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy miękkie lub roztopione masło. Stopniowo dodajemy przesianą z proszkiem mąkę.
1/3 dość gęstego ciasta wylewamy na wyściełaną pergaminem foremkę, do reszty ciasta dodajemy kakao i ponownie wykładamy na blaszkę porcję ciasta. Równomiernie rozkładamy owoce. Resztę ciasta rozrzedzamy mlekiem i rzadka masę wylewamy tak, aby prykryć owoce.
Pieczemy około 40 minut w 170 stopniach. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!