Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 1712
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 650
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 122
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 1712
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 650
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 122
Składniki
Żółty ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Kaszę kukurydzianą wypłukać kilka razy i ugotować w osolonej wodzie, aby woda całkiem wyparowała. Odstawić do wystygnięcia. Do ostudzonej kaszy dodać jajka, obie mąki, startą cebulę i czosnek. Razem zmiksować. Ciasto ma mieć konsystencję taką jak na placki ziemniaczane.
Na rozgrzanym oleju kłaść porcjami ciasto, smażyć na średnim ogniu, przekładając placki kilka razy, aż uzyskają złotobrązowy kolor. Jeszcze na patelni kładziemy na placki starty żółty ser, żeby lekko się stopił. Placki można jeść z ketchupem, ostrymi sosami i surówką. Smacznego