Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, lekkie, ekspresowe w wykonaniu placki z kaszy manny na włoską nutę. smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. polecam :-)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Mleko zagotować ze szczyptą soli, powoli wsypywać kaszkę, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Gotowac kilka min. aż zgęstnieje. Cebulę o czosnek drobno pokroić i przesmażyć. Do kaszki dodać jajka, zmiksować blenderem, dodać pozostałe składniki, przyprawić. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażyć placki (są delikatne, więc lepiej jeśli są mniejsze, żeby się nie rozpadały)na rumiano, z każdej strony po kilka min. Podawać posypane startym serem. Mozna podawać z ketchupem, u mnie z domową pastą pomidorowo-paprykową Smacznego :-)