Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 29
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 217
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 29
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 217
Składniki
Jajka, mąki, majonez i wegetę połączyć trzepaczką aż powstanie dość gęste, lekko lejące ciasto.
Cebulę posiekać drobniutko, dodać do ciasta.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do ciasta.
Pierś pokroić w kostkę, dodać do ciasta, wszystko zamieszać.
Odstawić do lodówki na min 2 godzinki, ale najlepiej smażyć następnego dnia, gdy mięso przegryzie się z przyprawą, cebulą i czosnkiem.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na małym ogniu. Podajemy z ziemniaczkami piure, albo z frytkami.
Do placuszków można dodać ser, groszek konserwowy, paprykę, ugotowane warzywa lub cokolwiek wam przyjdzie do głowy, i tak zawsze wychodzą świetne :)