Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa. Można je podawać z kwaśną śmietaną. U mnie w rodzinnym domu jednak podawało się je zawsze tylko posypane cukrem.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 414
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 733
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16924
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 148
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 414
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 733
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16924
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 148
Składniki
Ziemniaki obierz. Umyj pod bieżącą wodą.
Połowę z nich zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Drugą część na tarce o małych oczkach.
Ziemniaki odsącz z nadmiaru wody na sitku.
Dodaj jajka, mąkę i startą na tarce cebulę. Dopraw solą i pieprzem.
Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po dwie łyżki masy. Smaż na złoty kolor z obydwu stron.