Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-01-2009
Rewelacyjne danie do serwowania na kolację lub obiad.
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 856
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 46
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 321
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 209
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 856
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 46
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 321
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 209
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce, cebulę siekamy, dodajemy jajka i mąkę, doprawiamy solą i pieprzem - dokładnie mieszamy. Po czym smażymy na patelni spore placki. Cytrynę parzymy, ocieramy z niej skórkę, którą wrzucamy do blendera, dodajemy płatki migdałowe - chwilkę miksujemy, po czym dodajemy twarożek podzielony na części i śmietanę - wszystko miskujemy na gladką masę. Na koniec dodajemy pietruszkę lub koperek oraz odrobinę soku wyciśniętego z połówki cytryny, doprawiamy przyprawą, solą i pieprzem - krótko miksujemy. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny. Usmażone placki wykładamy na talerze, na każdego placka kładziemy po ok. 2 łyżki twarożku i zwiniętego w rulonik łososia. Dekorujemy gałązkami pietruszki lub koperku i kawałkami cytryny. Pycha!