Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mieciutki i rozplywajace sie w ustach placuszki :-)
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 444
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 184
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 151
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 711
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 444
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 184
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 151
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 711
Składniki
jajko roztrzepac, dolac mleko, dodac maka wymieszana z proszkiem i odstawic na kilka minut. W tym czasie jablka pokroic w dosc drobna kostke, dodac cukier zwykly i waniliowy, cynamon, odczekac kilka minut az jablka puszcza sok.
do ciasta (powinno byc dosc geste, w razie potrzeby dodac maki lub mleka) dodac jablka. czekolade pokroic na male kawalki, dodac do masy. wszystko dobrze wymieszac, smazyc na rozgrzanym oleju z obu stron, do zrumienienia placuszkow.
posypac cukrem pudrem i palaszowac :-)