Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest fajne danie bo niby zwykła oklepana pierś z kurczaka, a inaczej. I lubią te kotleciki nawet ci, co niespecjalnie przepadają za drobiem (pozdrawiam Tatusia!)
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 22
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 39
Torcik idealny na cieplejsze dni - nie za słodki, orzeźwiający.
Odsłon: 112
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 22
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 39
Torcik idealny na cieplejsze dni - nie za słodki, orzeźwiający.
Odsłon: 112
Składniki
Pierś z kurczaka nalezy pokroić w kostkę max 1x1 cm, ale lepiej drobniej. Pieczarki posiekać zupełnie drobno. Wrzucić i wymieszać pozostałe składniki, ja ostatnio zamiast koperku dorzuciłam rzeżuchy, która mi została z Wielkanocy i też fajnie było. A przyprawiłam na sposób indyjski (ja mam akurat garam masala i tego użyłam, ale może być też np curry+ czosnek+imbir). Formować kotleciki, nie za duże bo konsystencja masy jest mało zwarta i mogą się na patelni rozpadać. Smażyć z obu stron na gorącym oleju, ale raczej powoli, bo mają się nie tylko podsmazyć z wierzchu ale i w środku. Smacznego. Polecam do nich żurawinę lub borówki :-)