Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 910
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 105
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 910
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 105
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i 5 żółtek. Dodać ½ szklanki cukru, zagnieść ciasto.
2/3 ciasta wyłożyć na blachę. Pozostałe podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i zagnieść, schłodzić w lodówce przez 20 minut.
Na ciasto w formie wyłożyć 1 kg startych jabłek lub słoiczek marmolady śliwkowej.
Ubić pianę z 5 białek i 1 szklanki cukru, wylać na ciasto. Na to zetrzeć na tarce schłodzoną porcję ciasta. Piec 50 minut w 180°C.