Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 214
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 73
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 254
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 421
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 214
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 73
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 254
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 421
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek.Do żółtek dodajemy Mąke,margaryne,smalec,cukier,proszek do piecz,wszystko ugniatamy i rozdzielamy na dwie części.Do jednej z nich dodajemy kakao i ugniatamy.Ciasta wkładamy do osobnych woreczków i wkładamy na 15 min do zamrażalki.Białka ubijamy ze szczypta soli,dodajemy 1szkl cukru i kartoflanke.
Na spód układamy ciasto jasne(poprostu ugniatamy na blaszce tak aby dno bylo całe zakryte),na to wykładamy dżem potem kruszymy na to ciasto ciemne i ubita piane.Na góre pokruszyc reszte ciasta.Można posypac cukrem pudrem.
SMACZNEGO!